Helyszín

Budai Művészház épülete

A ház eredetileg Botka Valéria és Csányi László, a Magyar Rádió Gyermekkórusa alapítóinak otthona volt. A házban őrzik a Gyermekkórus 30 éves történetének archívumát, és a gazdag fotó és egyéb képi anyaggal ellátott világhíres múlt emlékei ma is a falakról köszönnek ránk.

A hajdani családi otthont napjainkban lányuk, Csányi Valéria – a Magyar Állami Operaház karmestere – a művészeteknek és a kulturális életnek szenteli. Az intézményt a Budai Művészház Alapítvány támogatja neves oktatók közreműködésével.

Botka Valéria és Csányi László szellemisége és művészete  nyomán az alapítvány célja, hogy a ház valódi kulturális központtá váljon. A cél a farkasréti – sas-hegyi – sasadi terület kulturális életének felpezsdítése, a közösségi élet erősítése, művészeti programok, képzések biztosítása.

A hangulatról: árnyas fák, békés környezet, szinte autómentes övezethét, elején gyermekzsivaly… Színház és valóság, alkotás és felüdülés…Ahol a család minden tagja megtalálja, amiben elmélyülhet.

A földszinten egy közösségi tér fogad, kis teakonyhával, ugyanitt egy 40 fő befogadására alkalmas előadóterem található egy gyönyörű versenyzongorával, szintén a földszinten működik a Csupacsiga Játszókuckó, gyermekmegőrző.

Az emeleten egy tükrös balett terem várja a mozogni vágyókat.​

Tetszik az oldalunk? Osszd meg másokkal is! ;)

Powered by WordPress. Designed by WooThemes